pátek 17. prosince 2021

Jak poznat pravou lásku aneb až najdete onu jedinečnou osobu

3

 

Hledání pravé lásky se může pro mnohé zdát jako nedosažitelný cíl. Zpravidla to bývá tak, že čím více pochybností máme, čím častěji si musíme pokládat otázku, zda je tohle pravá láska, tím křehčí vztah bývá. Pravá láska se ale neměří délkou vztahu, může být i velice krátká, jen zůstane v srdci velmi dlouhou dobu nebo spíše už nikdy ze srdce nezmizí. Během dospívání jsem se domníval, že pro některé lidi láska prostě není a řadil jsem se mezi ně. Neprožíval jsem ani zamilovanost, stavěl jsem se ke vztahům nedůvěřivě a vyhýbavě. S nikým jsem si nedokázal představit život, protože city se nezdály být autentické, spíše vynucené.



Jednoho dne však přijde člověk, který...


Jednoho dne se objeví člověk, který bude úplně jiný než kdokoli, koho jste v životě poznali. Možná vám ze začátku nebude jasné, co je to za vlastnost, která ve vás vyvolá neskutečnou zvědavost, ale už vám nebude jedno, jestli daného člověka přestanete potkávat. Začnete se snažit ho všemožnými způsoby kontaktovat. Nebude to krátká zamilovanost, neboť začnete přemýšlet nad tím, že tohle je někdo, s kým byste se chtěli probouzet každé ráno.


Tenhle člověk ve vás po tolika zklamáních dokáže probudit novou naději. Po nepovedených pokusech najednou do sebe věci zapadnou. Začne vám připadat, že neexistuje překážka, která by vás rozdělila. Těch překážek ve skutečnosti bude hodně, ale vy víte, že s tímhle člověkem je dokážete překonat, že vám za to stojí, i kdybyste se měli postavit celému světu. To, co nazýváte domovem, již nebude místo bydliště. Domov bude kdekoli, kde bude zároveň tenhle člověk. 

 

Do té chvíle možná budete mít vše pod kontrolou, následně ale bude láska určovat váš směr a bude to tak dobře. Z hlediska poznávání je láska tou nejlepší učitelkou.

Může se to jevit jako posedlost, tak se totiž projevuje prvotní fáze vztahu – zamilovanost. Tohle kouzlo však bude mít základní pilíře ve vzájemné důvěře, upřímnosti a komunikaci. Tato komunikace bude verbální jen zčásti, ale většinově se bude odehrávat ve vaší hlavě a beze slov. Skrývá se totiž v letmých dotecích, v pohledech, v intonaci smíchu, v pohlazení a jakési vzájemné telepatii.



Pravá láska se nedá vysvětlit


Na počátku každé volby je lidská snaha dělit rozum a cit. Až potkáte pravého člověka, tyto dvě složky se zcela propojí. Vaše pouto totiž bude založeno na synergii, a tak citová volba bude zároveň rozumová, půjdete rozumně za svým srdcem. Tenhle člověk vám pomůže překonat všechny citové bariéry, které jste si kolem sebe za ta léta vystavěli a do nichž jste se sami uvěznili.

 

Když vám láska dá znamení, začnete ji následovat navzdory všemu. Nebudete totiž hledat jen klid a rozkoš, ale něco, za co stojí několikrát upadnout a snažit se dokola vstávat.

S jedinečným člověkem přestanete utajovat svoje emoce, přestanou být slabostí, protože budete vědět, že je s ním můžete kdykoliv sdílet, aniž byste se cítili jakkoli diskomfortně. Budete společně filozofovat o běžných věcech, ale i těch hlubokých, a nebudete v této konverzaci cítit různou tíhu, protože lehká a těžká témata splynou dohromady, za to bude moci transparentnost a sounáležitost. Přestanete mít potřebu mít jakákoliv tajemství.


Když pocítíte pravou lásku, bude vám připadat, že máte možná něco, co mnozí nedokážou najít celý svůj život. A mnohdy vám bude připadat, že jste se zmýlili, budete smutní, budete se potýkat s hádkami a budete se chtít rozejít. Vždy zde bude ale určitý nevysvětlitelný faktor, který vám oběma dodá odvahu věci narovnat. Budete vědět, že se na sebe můžete vzájemně spolehnout, že nikdy nenecháte druhého odejít jen tak.



Čas přinese odpovědi


Jednoho dne se ohlédnete zpátky v čase a budete si pamatovat všechny detaily, zvláště ty, které vás hřály u srdce. Na "nepravé" city zapomenete snadno, ty důležité si vybavíte hned. Budete vědět, že jste společně prožili něco, co bude pro jiné těžko pochopitelné, protože to oni nezažili. A nebudou to měsíce strávené na dovolených, ale ty nejprostší okamžiky všedního života okořeněné pokornou láskou.


Pravá láska nedává nic než sebe a nebere nic, co sama nemá. – Kahlil Gibran

Čas vám ukáže, že vztah nemusí být dokonalý, ale láska ano. Díky ní budete vědět, že přes všechny nedokonalosti jste našli to, co jste celou dobu hledali, budete šťastní, budete si toho vážit a nebudete mít potřebu o těchto citech nikomu nic dokazovat. Budete usínat se vděkem za člověka, který leží vedle vás, přijmete bolesti přílišné něhy i touhy, přijmete komplikovanost vztahových peripetií i extázi z pocitu porozumění celému světu. A na toto setkání by se měl připravit každý, kdo už o lásce ztratil iluze.


Přečtěte si také:

Author Image

Kdo je Jerry Writer
Toulám se světem médií, tvůrčího psaní, sociálních sítí, literatury a životní filozofie. V životě je pro mě důležitá kreativní činnost, při které mohu svobodně realizovat své nápady a předávat inspiraci nebo druhé motivovat.

3 komentáře: