středa 6. září 2017

Sandra Anne Taylorová: Kvantový úspěch jako cesta za vašimi sny

2

Nakladatelství Metafora v roce 2006 vydalo zajímavou publikaci, která nese název Kvantový úspěch. Autorkou je pro mě dříve neznámá spisovatelka Sandra Anne Taylorová. Pokud jste někdy četli známou knihu Tajemství, která svým poněkud komerčním způsobem vysvětlovala tzv. zákon přitažlivosti, tato kniha se na celou problematiku dívá střízlivěji a trochu více do hloubky. A co více, ohání se nejmodernějšími vědeckými poznatky!

Sandra Anne Taylorová – pár věcí, které se o ní píšou


Tato spisovatelka se narodila 14. listopadu 1950, přes čtvrt století působila jako poradkyně v soukromé psychologické praxi a své zkušenosti promítá do svých knih. Zabývá se především oborem kvantové mechaniky, o kterém přednáší po celém světě. Jakkoli se může toto téma zdát složité, jde vlastně o využití energických zákonů vesmíru k dosažení našich cílů.

Z osobního života této autorky je zajímavé například to, že z Ruska adoptovala dvě děti. V současnosti s nimi a se svým manželem žije v Ohiu. Je také spoluzakladatelkou neziskové organizace, která podporuje zájemce o adopci dětí, především ze zahraničí.

Kvantový úspěch


Do své pravidelné rubriky, kde doporučuji zajímavé knihy, které podle mě mohou člověka přimět k zamyšlení a pomoci k určitému seberozvoji, dnes zařazuji právě knihu Kvantový úspěch. Na první pohled se může zdát, že je to právě jedna z odnoží vlny Tajemství (od autorky Rhondy Byrne), ale pokud byste si z této vlny měli skutečně něco vzít, pak je to podrobné shrnutí, které nabízí právě tato kniha.

Každý okamžik mého života je mimořádný. Štěstí a vděčnost jsou mojí trvalou volbou.

Sandra Anne Taylorová v ní nehovoří o zákonu přitažlivosti jako o jediném hybateli vesmíru a naší reality, ale mluví hned o sedmi zákonech vesmíru, které se pohybují v rovinách kvantové mechaniky. Mezi nimi jsou kromě zákonu přitažlivosti také zákony odhalení, čisté touhy, paradoxního záměru, harmonie, správných činů nebo šířícího se vlivu. Ke každému se autorka podrobněji vyjadřuje, a na konci jednotlivých kapitol nabízí kniha zajímavé shrnující afirmace.

Tyto poznatky se pak snaží převést do běžného života a proměnit je v úspěšné lidské jednání. Druhá část knihy se konkrétně jmenuje šest osobních sil úspěchu, z čehož můžeme vyvozovat, že úspěch závisí na našich subjektivních volbách. Autorka píše o silách opuštění, uvědomění, energie, účelu, volby a lásky.

Mým cílem je šťastný a nadějný život.

Tohle všechno spojuje se svými znalostmi o zákonech energie, kterou ovlivňuje naše sebevědomí, optimizmus, uznání nebo život v přítomnosti. Čtyři kroky k úspěchu pak podle autorky spočívají hlavně ve čtyřech bodech:

  • Oddejte se svému cíli
  • Plánujte krok za krokem
  • Jednejte každý den
  • Zbavte se vazby, ale neustávejte v práci

Překážky, které podle kvantové mechaniky můžou narušovat naši cestu k úspěchu, jsou prý setrvávání v omezujících představách nebo příliš brzká rezignace. Celkově jsou myšlenky přínosné zejména pro ty, kteří se cítí být neúspěšní nebo nevědí, kudy by mohla cesta za úspěchem vést.
Author Image

Kdo je Jerry Writer
Toulám se světem médií, tvůrčího psaní, sociálních sítí, literatury a životní filozofie. V životě je pro mě důležitá kreativní činnost, při které mohu svobodně realizovat své nápady a předávat inspiraci nebo druhé motivovat.

2 komentáře:

  1. Kvantový úspěch je moje soukromá bible...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je paráda, jsem rád, že nejsem sám, koho tak zaujala. :-)

      Vymazat