sobota 12. srpna 2017

Louise L. Hay: Naučte se milovat svůj život

0

Na svém spisovatelském blogu se vám čas od času snažím doporučovat knihy z oblasti duchovního rozvoje nebo díla, která vám mohou nějakým způsobem změnit pohled na svět. Tahle sbírka by určitě nebyla kompletní, pokud by v ní chybělo jméno známé duchovní léčitelky Louise L. Hay. Proč doporučuji každému, aby si od ní přečetl nějakou knihu a v čem jsou tedy její knihy tak výjimečné?

Něco málo o autorce


Louise L. Hay se narodila v roce 1926 v Los Angeles. Je lektorkou a autorkou okolo 20 bestsellerů, mezi které patří například Uzdrav své tělo nebo Síla ženy. Celkově se její tvorba může zdát jako ženské čtivo, ale nenechte se zmást. Její knihy obsahují hluboké pravdy, o kterých by měl vědět každý. 

Louise zahájila svou kariéru v roce 1981 jako představitelka vědního oboru týkajícího se způsobu myšlení a sebeléčení. Její knihy byly přeložené do 26 jazyků ve 33 zemích světa. V současnosti se kromě literatury věnuje také motivačním seminářům a pořádá přednášky o metafyzice.

Kniha Miluj svůj život


V tomto knižním doporučení bych vás chtěl nalákat především na knihu Miluj svůj život. V úvodní části knihy nás autorka seznamuje se svou základní filozofií, která prostupuje všemi jejími díly. Vypíchl bych několik vět:

  • Každý je bezvýhradně zodpovědný za všechno, co se mu v životě stane.
  • Každá naše myšlenka vytváří naši budoucnost.
  • Veškerá síla spočívá v současném okamžiku.
  • Zbavíte-li se odporu, můžete si vyléčit i rakovinu.
  • Jestliže máme opravdu rádi sami sebe, všechno se nám daří.
  • Všechny nemoci si v těle vytváříme sami.

Právě na nemoci se Louise L. Hay zaměřuje ve svých knihách pravděpodobně nejvíce. Kniha vykládá o tom, jak naše zažité principy myšlení prospívají nebo neprospívají našemu tělu. Jaký vliv mají negativní myšlenky na naše fyzické zdraví a jaké konkrétní nemoci vznikají z určitých emocí. Osobně bych to shrnul jako základ psychosomatiky. Každý, kdo si někdy prošel nějakou psychickou nemocí, ví, že se odráží také v našem těle, a čím déle v sobě držíme zničující myšlenky, tím vážněji si zdravotně ubližujeme.

Princip negativních myšlenek a emocí ale autorka neprezentuje jen na zdraví, ale i na mezilidských vztazích, práci, úspěchu a bohatství. Tím dostává celá kniha ucelenější nadhled na několik důležitých složek našich životů a může být tak shrnující příručkou o tom, jak vést kvalitnější život. V celé knize naleznete spoustu rad, jak pracovat se svými myšlenkami, jak se změnit nebo jak se mít rád.

Další knihy od Louise L. Hay


Louise L. Hay je opravdu jedním z nejznámějších jmen motivační a duchovní literatury. Už jen tituly jejích knih vám pomohou vytvořit si představu o jejich obsahu: Uzdrav své tělo, 21 dní mistrovských afirmací, Pozitivní myšlenky pro každý den, Poznejte dobro v sobě, Vděčnost nebo Síla je ve vás. A co vy? Setkali jste se s touto autorkou a byly pro vás její knihy přínosné?

Author Image

Kdo je Jerry Writer
Toulám se světem médií, tvůrčího psaní, sociálních sítí, literatury a životní filozofie. V životě je pro mě důležitá kreativní činnost, při které mohu svobodně realizovat své nápady a předávat inspiraci nebo druhé motivovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat