úterý 19. září 2017

Tipy na skvělé filmy o spisovatelích

4

Máte spisovatelské srdce a zároveň jste milovníci filmů tak jako já? V dnešním rychlém článku bych vám rád doporučil některé filmy, které se dotýkají spisovatelského prostředí, a tak v nich určitě každý pisálek najde aspoň trochu zalíbení. Zdroje anotací pochází z databáze ČSFD, proto přikládám k názvu filmů i jejich hodnocení.

Horší už to nebude (ČSFD 80 %)


Po deseti letech usilovné práce je spisovatelka Karen Eiffel téměř na konci své poslední a možná nejlepší knihy. Jejím jediným úkolem zůstává vymyslet, jak zabít svoji hlavní postavu, Harolda Cricka. Karen však nemá ani tušení, že Harold Crick z nevysvětlitelných důvodů žije ve skutečném světě… a najednou slyší její slova.



Půlnoc v Paříži (ČSFD 76 %)


Mladý pár Gil (Owen Wilson) a Inez (Rachel McAdams), který se má na podzim brát, přijíždí s jejími rodiči do Paříže. Gil je nevýznamným spisovatelem, který miluje Paříž a chtěl by se sem po svatbě přestěhovat. Ovšem Inez jeho romantickou představu nesdílí a nemyslí si, že toto město bylo ve 20. letech minulého století zlatým věkem. Jednoho večera jde Inez se svými přáteli tancovat a Gil se prochází noční Paříží. Jeho půlnoční zážitky mu odhalí Paříž v jiném světle a ovlivní nejen jeho budoucí život. Žije v iluzi, kterou lidé někdy trpí a domnívá se, že život ostatních lidí, by byl pro něho daleko lepší.


The Words (ČSFD 76 %)


Charismatický, talentovaný, inteligentní, mladý autor má zdá se všechno: báječný život, milující manželku (Zoë Saldana), svět mu leží u nohou - a to vše díky jeho slovům. Ale čí to jsou slova? A čí to je nakonec příběh? V okamžiku, kdy Rory dosáhne nejvyššího úspěchu, jej vypátrá Starý muž (Jeremy Irons) a konfrontuje jej s faktem, že on je skutečným autorem novely.


Ruby Sparks (ČSFD 73 %)


Mladý, kdysi úspěšný spisovatel Calvin (Dano) nyní zápasí s tvůrčím blokem, ale i se svým milostným životem. Teprve když vytvoří půvabnou románovou postavu jménem Ruby (Kazan), získává novou inspiraci. Ruby probouzí k životu nejen jeho psaní – ale také sebe samotnou – a to doslova! Tváří v tvář opravdovému vztahu se svou původně virtuální přítelkyní stojí Calvin před zásadním rozhodnutím. Dopíše tuhle romanci sám, nebo to ponechá osudu?


Stuck In Love (ČSFD 78 %)


Bill (Greg Kinnear) je rozvedený spisovatel, který k psaní vede i svou dceru Sam (Lilly Collins) a syna Rustyho (Nat Wolff). Sam zrovna slaví úspěch vydáním své první knihy, a plně si užívá nezávazných vztahů na jednu noc. Bill stále doufá, že se k němu vrátí jeho exmanželka (Jennifer Connelly) a mezitím si krátí dlouhé chvíle se svojí vdanou kamarádkou Triciou (Kristen Bell), která mu radí, aby konečně šel dál. Rusty zažívá svoji první lásku se spolužačkou Kate (Liana Liberato) a Sam se seznámí s Loem (Logan Lerman), který stojí o více než jen nezávazný vztah. Zároveň všichni řeší každodenní starosti, jak naložit se svým životem.


Hledání Země Nezemě (ČSFD 84 %)


Příběh plný kouzel a fantazie inspirovaný životem Jamese Barrie, autora dětského hrdiny Petera Pana. Začátek je zasazen do Londýna roku 1904 a film detailně sleduje Barrieho cestu k oživení Petera Pana. Od jeho první inspirace k vytvoření příběhu až po premiéru v Duke of Yorks Theatre, noci, která změní nejen Barrieho život, ale také životy mnoha lidí kolem něj. Johnny Depp v roli Barrieho tedy nejdřív poznává čtyři děti, které nemají otce. Z času stráveného s čtyřmi malými Daviesovými vznikne legendární pohádka o dětech, které nechtějí vyrůst. Scénář Davida Magee vychází ze hry Allena Knee - The Man Who Was Peter Pan.

Author Image

Kdo je Jerry Writer
Toulám se světem médií, tvůrčího psaní, sociálních sítí, literatury a životní filozofie. V životě je pro mě důležitá kreativní činnost, při které mohu svobodně realizovat své nápady a předávat inspiraci nebo druhé motivovat.

4 komentáře:

  1. Děkuji za tipy na filmy. Určitě se na některé podívám, neboť jsem neviděl žádný kromě filmu Půlnoc v Paříži. Asi začnu u Stuck in love. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že se filmy budou líbit! Díky za komentář, zdraví Jerry :-)

      Vymazat
  2. Po dlouhé době blog, který mě zaujal se vším všudy... Vzhledem i náplní.
    Viděla jsem Půlnoc v Paříži (s neodolatelným Tomem Hiddlestonem :D) i Stuck in love. Děkuji za další tipy. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážím si, že můj blog zaujal a snad zaujmou i ty další filmy. Děkuji za komentář, zraví Jerry! :-)

      Vymazat