středa 1. března 2017

Předmluva: Proč vlastně píšu blog

0

Jak už to bývá, všichni máme své sny, ale jen málokdy se za nimi skutečně odhodláme vypravit. Cestu nám kříží všední i nevšední starosti, které nás od snů odrazují. Někdy je ovšem dobré se zastavit, rozhlédnout kolem, pořádně se nadechnout a uvědomit si, že nemáme tolik času na odkládání toho, co chceme opravdu dělat. V tomhle životě jsme jenon na skok, na pouhé návštěvě, a naším cílem tu není bezvýchodně bloudit. Jak praví můj oblíbený spisovatel Richard Bach: Nejste tu proto, abyste na svět udělali dojem, ale proto, abyste žili svůj život způsobem, který vás učiní šťastnými. A právě kvůli tomu jsem založil tento spisovatelský blog. Je to ovšem ironie – já totiž žádný spisovatel nejsem.

Abych nebyl nezdvořilý, měl bych se Vám představit. Jmenuji se Pavel, ale pro média používám pseudonym Jerry Writer. Už odmala jsem si vymýšlel všemožné příběhy, díky kterým jsem mohl utíkat z často nepochopené reality. Už někdy v pěti letech jsem si vymýšlel bláznivé příběhy, a když jsme měli první počítač (tenkrát to byla ještě velká bedna s Windows 98), začal jsem je sepisovat. Dneska by byly všechny ty příběhy úsměvné, ale ten nejdůležitější příběh se začal teprve utvářet. Je to příběh o velkém snu stát se spisovatelem. Ano, dodnes mě to neomrzelo, miluju psaní a chci svoje příběhy sdílet i s ostatními.

V sedmnácti letech jsem dokončil svoji první knihu. Tato kniha vyprávěla příběh o životě mladého člověka, který propadal depresím, protože nerozuměl světu kolem sebe. Ve chvílích největšího psychického utrpení se rozhodl odrazit ze dna a vydal se hledat odpovědi na nejzáhadnější otázky lidstva – o tom, proč a za jakým účelem vznikl svět; jaký je smysl lidské existence, co je v životě opravdu důležité, jak být úspěšný a spokojený nebo proč se věci dějí tak, jak se dějí. Jednoho dne k němu začal promlouvat tajemný hlas, který mu tvrdil, že je Spisovatel a celý tento svět je pouhá kniha, kterou sepisuje. Prostřednictvím radostných i tragických událostí Spisovatel odhaluje kapitoly života jako je štěstí, láska, smrt, peníze, sex, náboženství, mezilidské vztahy, vesmír či zdraví. Byl to příběh o otázkách, které se týkají každého z nás.
Jsou to ty nejprostší otázky: Kdo jsme? Odkud přicházíme? Co tu máme dělat? Jaký je smysl věcí kolem nás? Proč se ději zlé věci? Existuje Bůh? Co se stane po smrti? Jak být šťastný/á? Jsme ve vesmíru sami? Jak vznikl svět? Co je to láska? Na nejprostší otázky se ale nejhůře odpovídá.
Nejdříve jsem psal pouze do šuplíku, ale pak mě napadlo, že by nebylo od věci podělit se s ostatními lidmi o odpovědi, které se mi podařilo ulovit. Jak Vás totiž jistě napadlo, jde o příběh silně autobiografický. Od svých sedmnácti let jsem si našel čas napsat i druhou knihu, tentokrát tragicky humornou utopickou satiru. Co je ovšem v dnešním světě těžší než samotné napsání, je možnost prosadit se a něco takového vydat jako člověk, kterého nikdo nezná. Žádné nakladatelství si přirozeně netroufne kupovat zajíce v pytli.

Rozhodl jsem se jít si za tím, do čeho jsem investoval tolik úsilí, času i energie. Pokusím se prosadit skrz média – kromě tohoto blogu si založím YouTube kanál, zapojím se do toho šíleného trendu sociálních sítí, budu se snažit všemožně zmedializovat, a to vše jen proto, že si myslím, že to za to vydání opravdu stojí! Tímto zahajuji cestu za svým snem, hledání vydavatele právě začíná a já bych byl nesmírně rád, pokud byste mi Vy, čtenáři, dělali při této cestě doprovod.

Proto Vás znovu vítám srdečně na svém blogu, kam budu přispívat dojmy nejen ze své cesty, ze světa literatury a médií, ale také se tu budu jednoduše vypovídávat. Pokud jste dočetli až sem, tak vězte, že si toho skutečně vážím! Mějte se krásně a jděte za svými sny :-)

Jerry Writer
Author Image

Kdo je Jerry Writer
Toulám se světem médií, tvůrčího psaní, sociálních sítí, literatury a životní filozofie. V životě je pro mě důležitá kreativní činnost, při které mohu svobodně realizovat své nápady a předávat inspiraci nebo druhé motivovat.